Stjernetegn

Stjernetegn

Alle mennesker er født i et af de 12 stjernetegn, og det gælder også for dig.

De 12 stjernetegn er ligesom 12 forskellige typer eller profiler om man vil, og med viden om disse stjernetegn er det både mere spændende og også lettere at forstå, hvordan vi mennesker er forskellige.

Hvert stjernetegn har sin natur og måde at spille sig ud på, og selv om vi deler vores stjernetegn med sådan ca. en 12. del af jordens befolkning, så er der alligevel mange træk der er fælles, når man møder en person med samme stjernetegn.

De 12 Stjernetegn

Vandmand

Fisk

Vædder

Tyr

Tvilling

Krebs

Løve

Jomfru

Vægt

Skorpion

Skytte

Stenbuk

Solen bestemmer vores stjernetegn

Stjernetegn & horoskoper  Læs alt om dit stjernetegn
Stjernetegn & horoskoper Læs alt om dit stjernetegn

Stjernetegn kaldes i astrologien også soltegn, og det skyldes at stjernetegnene er bestemt af Solens tilsyneladende gang rundt om jorden. Vi ved jo godt, at det er os på Jorden der kredser om Solen, men set fra vores synspunkt, ser Solen ud til at cirkulere rundt om os. En omgang hvert år.

Og det er denne cirkel, Ekliptika, som Solen laver, som vi deler op i 12 stjernetegn, 30 grader til hvert tegn.

Hvert år ved forårsjævndøgn, hvor Solen passerer jordens ækvator, starter Vædderens tegn, som er det første af de 12 stjernetegn.

I det personlige horoskop er det Solens position der bestemmer hvilket stjernetegn, du er født i. Solen er kun én ud af ti planeter i horoskopet, så der er meget mere at fortælle ud fra et horoskop end dit stjernetegn.

Er jeg det ene eller det andet stjernetegn?

Er du født på en af de dage, hvor Solen går fra et stjernetegn til et andet, så kan det være svært at bestemme præcis hvilket stjernetegn, du er født i. Tidspunktet hvor Solen går fra det ene stjernetegn til det næste er nemlig lidt forskelligt fra år til år. Er du i tvivl, kan du få det afklaret ved at få lavet dit personlige horoskop, som kan beregne den præcise position for Solen i dit horoskop.

Ikke det samme som stjernebilleder

Cirklen af de 12 stjernetegn kaldes også dyrekredsen, på engelsk Zodiac, som er et bælte af stjerner på hver side af Solens bane, Ekliptika.

Disse stjerner danner billeder eller konstellationer som omkredser Ekliptika. Da man for omkring 2.000 år siden skulle navngive stjernetegnene, valgte man at opkalde dem efter disse konstellationer: Vædderen, Tyren, Tvillingerne osv.

Siden dengang har forårsjævndøgnet flyttet sig tilbage fra Vædderens konstellation ind i Fiskens, og nogle mener endda at vi er kommet ind i Vandbærerens konstellation. Det vigtige at forstå er, at stjernebilleder eller konstellationer ikke er det samme som stjernetegn.

Læs også vores spændende artikel om stjernetegnene og deres indbyrdes påvirkninger på kærlighedslivet.