Drømmetydning

Drømmetydning

DrømmetydningDrømme er på helt fantastisk vis fuld af symboler og tegn, som gør vores ubevidste liv om natten til noget helt særligt. Er du så heldig, at du kan huske dine drømme, så kan du gennem drømmetydning finde masser af input til dig som person – fra din psyke til din hjerne.

Vores drømme afspejler helt uden diskussion vores liv. Går vi igennem forandringer i livet, gør vi det ligeså i vore drømme.

Hvad er drømmetydning?

De fleste af os har prøvet at drømme mærkelige ting, som vi bagefter kan grine ad. Den klassiske drøm med, at man taber tænderne, eller at man løber og løber og ikke kommer nogen vegne – det er drømme, de fleste selv har drømt, eller i hvert fald har hørt om.

Men hvad betyder de drømme? Den med at løbe, er nem for de fleste at regne ud: Du er et sted i livet, hvor du gerne vil videre, eller væk fra. Men du ved ikke helt hvordan du kommer videre. Drømmene fortæller dig, at du føler, du er strandet, og at du har brug for at tænke dig til en vej videre.

Det er ikke sikkert, at disse tanker omkring at du føler, du står i stampe og har brug for at komme videre, er nogle tanker du har gjort dig, når du er vågen og reflekterer over hverdagen. Det er meget almindeligt for mange, at have en travl hverdag, hvor man ikke har tid til at tænke over ret meget andet end børn, job, vasketøj og madlavning. Så er det, at din underbevidsthed fortæller dig de ting, du ikke har overskud til at tænke over i vågen tilstand.

Selve analysen af dine drømme kan være meget kompleks, for der kan være mange forskellige symboler i bare en enkelt drøm. Alle symbolerne har en betydning hver for sig og en komplementerende betydning i sammenhæng med drømmen.

Her er et par eksempler på symboler i drømme:

Labyrint: Drømmer du, at du befinder dig i en labyrint kan det betyde 2 forskellige ting. Den ene, at du har et behov for at komme ind til den inderste kerne af et problem. Den anden, at du føler dig fastlåst i en situation, og ikke kan finde en udvej. Betydningen afhænger af drømmens andre symboler.

At sejle: Drømmer du, at du er ude og sejle, betyder det at du føler, du har styr på dit liv. Du har overskud og kan klare de problematikker, du møder på din vej.

Pyjamas: Drømmer du, at du har pyjamas på og befinder dig et andet sted end hjemme i din seng – for eksempel til et møde, betyder det, at du har brug for ro. Din psyke fortæller dig, at du bør prioritere at få slappet af, i stedet for at have fokus på andre ting i livet.

 

Hvad kan man bruge drømmetydning til?

Når du vil til at få tydet dine drømme, skal du være forberedt på at komme dybt ind i din egen psyke. Drømmetydning er en analytisk gennemgå af dine drømme, og for at komme til bunds i deres betydning for dig, kommer du i kontakt med dine inderste følelser og tanker, og det er givet, at du kan lære meget om dig selv i processen.

Selv mennesker, der har en klar idé om hvem de er, og hvilke holdninger og tanker de har, har ofte sider af deres psyke, som de slet ikke er klar over findes. I vores drømme, kommer vores indre jeg klart til syne.

Det er nemt at bevare facaden i løbet af dagen, men i vores drømme om natten, kan vi ikke skjule hvem vi i virkeligheden er. Hvis vi igennem vores drømme kan lære, hvad det er vores psyke og vores krop forsøger at fortælle os, vil vi kunne udvikle os som mennesker.

De ting vi ikke kan bearbejde igennem dagen kan give urolige nætter med voldsomme drømme. De fleste, der har oplevet perioder med stress, kender til det at falde omkuld af træthed, for kun at have en nat med drømme og anspændthed og vågner op få timer efter, uden at være den mindste smule udhvilet.

For at kunne tyde dine drømme, er det selvfølgelig vigtigt, at du kan huske dem. Vi kender alle til, at have drømt noget vi følte betød noget, eller havde en særlig effekt på os, og ganske kort tid efter vi er er stået op, har vi glemt drømmen.

For at hjælpe dig til at huske dine drømme, kan du lægge en blyant og en blok ved siden af din seng. Når du vågner, kan du skrive det ned, du kan huske fra drømmen. Husk at være så detaljeret som muligt.

Mange har tendens til i vågen tilstand, at fortolke en drøm rationelt, og tit glemmer man de små vigtige detaljer der også var i drømmen og fokuserer i stedet på det mere overordnede. Det er forståeligt nok, men efter som drømmeverden er fuld af symboler og tegn, så er det vigtigt at få alle de små ting med, når du skriver dine drømme ned.

  • Hvor befandt du dig og hvordan så der ud, der hvor du var?
  • Var du alene eller var der andre sammen med dig?
  • Var du en aktiv deltager i drømmen, eller så du på?
  • Hvordan havde du det i drømmen – var du glad, vred, ked af det, rolig osv.?

Jo mere du kan huske, jo flere informationer kan du få ud af din drømmetydning.

 

Hvem benytter drømmetydning?

At få analyseret sine drømme er noget mange mennesker har en interesse i. Særligt de, der oplever at have de samme drømme igen og igen uden nogen forandring eller forståelse.

De personer, der kontakter en drømmetyder, er som regel interesserede i selvudvikling og mange har ligeledes en interesse for det spirituelle. Selvom drømmetydning ikke er på linje med clairvoyance eller astrologi, betragtes det af mange som noget spirituelt, fordi drømmetydning ikke er en eksakt videnskab.

Det er ikke nødvendigt at have en spirituel interesse for at gå til en drømmetyder. At du har et formål med at få løst dit mysterium omkring en drøm eller har lyst til at arbejde med dig selv er nok.

Det er muligt at bruge drømmetydning som en terapiform.

 

Hvem udfører drømmetydning?

Drømmetydning udføres af drømmetydere, der har en uddannelse sig bag sig i at analysere drømme. En uddannelse kan forløbe sig over mange år, fordi det kræver stor indsigt i den menneskelige psyke, at kunne tolke drømmenes symboler korrekt.

Mange drømmetydere har også andre mere spirituelle interesser eller uddannelser med sig. For eksempel er det helt naturligt at møde en drømmetyder, der også er astrolog eller clairvoyant.

 

Hvor kan jeg finde drømmetydning?

Du kan læser mere om drømmetydning og analyser på nettet. Det er også muligt at finde opslagsværker på nettet, hvor du kan slå hovedpunkter fra din drøm op. Det fungerer ligesom når du slår et ord op i ordbog. Du kan kun søge meget specifikt på bestemte ting, så som ”kat” eller ”tænder”. Under ”tænder” vil du få en forklaring på, hvad det betyder at drømme, at man taber sine tænder. Blandt andet kan du på Dream Moods side finde et opslagsværk til at analysere symboler.

At gå til drømmetydning hos en drømmetyder kan bruges som en terapiform, hvor du går i dybden med at lære dine inderste tanker at kende.

Du kan aftale tid hos en drømmetyder og planlægge jævnlige besøg, eller tilmelde dig en gruppe, der sammen med en drømmetyder arbejder med drømmene. I mellem besøgene skriver du dine drømme ned, så du kan få dem analyseret, når du har et personligt eller et gruppemøde.

Der findes også drømmetydere, der udelukkende arbejder online. Du kan finde navne og numre på nettet til en drømmetyder, der bor i nærheden af dig.

Hvad koster det at få drømmetydning?

Vil du gerne have en privat konsultation til en drømmetydning koster det cirka 500 kr. i timen.

Et telefonmøde koster ca. 300 kr. for time – det halve for en halv time og vil du hellere have e-mail kontakt til din drømmetyder, kan du få en analyse for 300 kr.