Kom igang med krystaller

Kom igang med krystaller

Krystallernes indflydelse har været anvendt af mange forskellige spirituelle grene i tusindvis af år. Men hvordan fungerer det egentlig? Og hvordan kommer du bedst i gang med at bruge krystaller til din fordel? 

Rosakvarts er en af de mest populære krystaller.

Alt er energi 

Krystaller er energi – ligesom alt andet. Denne energi er i bevægelse og påvirker hele tiden sine omgivelser. 

Faktisk gælder dette ikke kun for krystaller, men for alting, hele tiden. Måske du kender eksemplet, hvor én stemmegaffel kan sætte gang i andre, blot ved vibrationerne fra dens lyd. 

Dette illustrerer energiens vibrationer og kan beskrive, hvordan vi konstant udsættes for vibrationer fra omkringliggende energi, der samtidig får os til at tune ind i samstemmende frekvens. 

Konkret kender du måske også følelsen af, at mærke en stemning fra en anden person, uden konkret at kunne sætte fingeren på hvorfor. Her samler du sansynligvis op på energien. Og hvis du gerne vil undgå at blive påvirket af andres energi, så er det derfor en god idé at tage kontrollen over din egen. 

Men ligesom at man kan opleve at blive påvirket af sine omgivelsers energi, så påvirker vi altså også hele tiden vores omgivelser. Vibrerer vi med kærlighed, optimisme og fred, så vil vi altså ifølge disse traditioner, også tiltrække meget mere af samme skuffe. 

Valg af krystal

Når vi arbejder med krystaller, lader vi altså krystallernes energifelt påvirke vores. På den måde tuner vi vores energi ind på den frekvens, vi ønsker, og derfor bedre kan tiltrække mere af disse energier til vores liv. 

Krystallerne er forbundet med individuelle egenskaber og fokus, og derfor kan vi ret præcist udvælge krystaller, som har en energi vi ønsker indflydelse fra. Du kan også lade dig vejlede af eksempelvis krystalmatches til dit horoskop eller eksempelvis tilknytningen til chakrahealing. 

Det er dog også meget udbredt at følge sin intuition og mavefornemmelse, når det kommer til krystalvalg. Sådan kan vi nemlig lade vores underbevidsthed lede os i den rigtige retning. Her gælder det om at notere hvilke krystaller der tiltrækker vores blik og interesse. 

Placering af krystal 

Krystaller kan placeres på mange forskellige måder med forskelligt formål. 

Kort sagt kan man sige, at krystaller der er i berøring med os har en større indflydelse på energien for os specifikt, imens krystaller der anvendes som dekoration i hjemmet, i højere grad påvirker energien for rummet og dermed i højere grad påvirker vores energi indirekte. 

Ønsker du at få stor glæde af krystallen, kan det derfor være gavnligt at have kontakt med krystallen, eksempelvis ved at bære krystallerne som smykke eller eksempelvis ved at meditere med krystallen i hånden. 

Omvendt kan du også have stor glæde af at påvirke energien i hjemmet og eksempelvis sætte tonen for henholdsvis arbejdsplads, afslapning, sociale sammenhænge, ro og meget mere. 

Krystallens form betyder i denne sammenhæng også meget. Vælger du en blød, poleret krystalform er krystallens energi i højere grad afrundet og ligeligt fordelt, hvor en rå krystal eller eksempelvis et tårn, vil centrere energien omkring krystallens spidser. 

Krystalrens og -genopladaning 

I perioder hvor krystallen har været anvendt meget eller måske skifter hænder, kan den trænge til at blive renset for stagneret energi. Her kan man med fordel placere krystallen i vand, salt eller fuldmånelys natten over. Ligesom en røgrensning med eksempelvis Palo Santo eller Salvie også kan være gavnlig.

Nogle krystaller skal dog aldrig renses, dette gælder eksempelvis for Selenit. Denne krystal har derudover evnen til at rense og genoplade andre krystaller. 

Der er ingen regler for hvor ofte en krystal skal renses og nogle oplever slet ikke behovet. Prøv dig frem og find den rette metode for dig – og udfør dit ritual så ofte, som du mener, er gavnligt. 

Arbejd med din krystal 

Krystaller påvirker hele tiden vores energifelt – og det er derfor så at sige “nok” at være i nærheden af en krystal, for at opleve en effekt. 

Mange oplever dog, at en øget kontakt med krystallen kan intensivere effekten. Eksempelvis ved hudkontakt enten dagligt eller i konkrete situationer, hvor krystallens indflydelse i er ønsket. 

Dette kan eksempelvis ske gennem krystalsmykker eller en lommesten, som du kan have på dig gennem dagen. 

Mange har derudover glæde af små ritualer, hvor krystallens lades med bestemte intentioner. Det kan eksempelvis være i form af en meditation, hvor en klar intention formuleres, med den udvalgte krystal i hånden. 

Andre har også glæde af at placere deres krystaller i nærheden af andre ladede genstande i en form for alter eller krystalgrid. Dette kan eksempelvis udføres i forbindelse med et bestemt ønske, såsom at et projekt skal lykkes eller en ny begyndelse, som kan have glæde af lidt medvind. 

Du kan dog også blot vælge at placere din krystal i dit hjem, hvor energien kan folde sig ud og blidt sprede sin skønne energi til alt omkring sig. 

Er du nysgerrig på at lære mere om krystaller så kan du besøge Savasana, hvor du også kan investere i det helt rette krystalmatch til dig ♥︎