Polariteterne

Polariteterne

Opdelingen af de tolv stjernetegn i to polariteter, maskulin og feminin, er meget overordnet.

Det er ikke sådan, at den ene er mandig og den anden kvindelig på trods af navnene, der er mere tale om to modsatrettet energier ligesom f.eks. Yin og Yang. Den ene er ikke bedre end den anden, de er forskellige, og tilsammen udgør de helheden.

Mange mennesker har en nogenlunde ligelig fordeling af planeter i maskuline og feminine tegn, hvorfor man siger, at de rummer begge energier og der ikke er en overvægt til den ene eller den anden. Andre oplever, at de har en overvægt til den ene side, hvorfor den energi så bliver mere dominerende hos personen.

Er det for eksempel en kvinde der har en overvægt af planeter i maskuline tegn, så er der tale om en ud ad farende, stærk, dominerende og aktiv kvinde som måske kan have svært ved at forene sig med de klassiske kvindelige dyder. Men, hun er stadig kvinde, bare på en anden måde end den der i vores kultur er blevet ”standarden” for en kvinde.

Er det derimod en kvinde der har mange planeter i feminine tegn, så er hun meget introvert, reflekterende, modtagelig, fornemmende, intuitiv osv. Hun vil på den måde gøre langt mindre væsen af sig end den maskuline kvinde, men hun er også kvinde bare på sin måde.

 

Maskulin

Den maskuline energi er udadgående og frembrusende. Her er der handling og aktivitet. Energien er meget stærk og rettet mod at der skal ske noget, der skal tages affære. Den maskuline energi går lige ind i livet og bryder barrierer ned, den er ligetil og umiddelbar og går efter sit mål. Denne energi er god i kamp eller når der skal opnås noget, den trives nemlig bedst når der er en mission eller et job der skal udføres.

Den maskuline energi giver sig ikke tid til at mærke og føle, den handler i stedet. Energien er meget analyserende og tænkende, og på den måde lægges der hurtigt en strategi for de handlinger der skal udføres. Den er hele tiden på vej og søger at udvide og udvikle sig. Den skal blive større og den skal vinde. Mod og styrke ligger til denne energi og der er ikke tid til tvivl eller usikkerhed.

Et overmål af maskulin energi kan udvikle sig til arrogance og ignorance, for jeg ved bedst og har ikke tid til at lytte eller fornemme hvor andre står. Den maskuline energi kan synes mental og ufølsom fordi den er så handlingsorienteret. Der er ikke langt fra tanke til handling, når der er sagt A må der også siges B, og sådan er dét.

For den maskuline energi er angreb det bedste forsvar. Der reageres hurtigt og umiddelbart på enhver hændelse. I skænderier er denne energi stærk og går efter at vinde. Den er frembrusende og intens og lægger alle kræfter i nuet.

De maskuline tegn er Vædderen, Tvillingerne, Løven, Vægten, Skytten og Vandbæreren.

 

Feminin

Den feminine energi er indadrettet og bearbejdende. Her mærkes og føles efter. Denne energi er meget introvert og eftertænksom, den skal have tid til at være med tingene og finde sin vej.

Introverte personer har en overvægt af planeter i feminine tegn, og derfor har de ikke det store behov for at interagere og være med på beatet hele tiden. De har langt mere brug for at trække sig tilbage og reflektere over, hvad de oplever og har på den måde ofte brug for tid for dem selv.

Den feminine energi er intuitiv og fornemmende, den føler sig vej frem. Den kan have svært ved at være konkret og to the point, for det er langt mere en fornemmelse og et princip den handler og reagerer ud fra. Denne energi har ikke behov for at fylde meget udadtil, men er langt mere optaget af hvordan der føles indadtil. Den hæfter sig ved balancer og velbefindende, og har på den måde altid lige brug for at stikke en finger i jorden og mærke efter.

Folk der har en stærk feminin energi er gode til at aflæse og tyde andre mennesker. De hører, det der bliver sagt mellem linjerne og kan forstå hvordan andre har det, og hvad det i virkeligheden er, at de mener når de taler. På den måde taler de følelsernes sprog, og er derfor typisk også meget omsorgsfulde og opmærksomme på andre. Ofte virker feminine mennesker meget tiltrækkende på andre fordi de netop har den indre energi som er indladende og spændende på sin egen stille facon.

Den feminine energi skyr åbne konflikter eller konfrontationer, og den kan have svært ved at klare sig i et intenst skænderi. Derimod kan den styre med sin udstråling og sin forståelse for stemninger mellem mennesker. Den lader det være usagt men ikke ufølbart. Derfor trives denne energi også dårligt i et miljø præget af konkurrencer, for her synes den ved første øjekast ikke at klare sig godt, men derfor kan den alligevel nu godt ende med at være den der står der til sidst.

De feminine tegn er Tyren, Krebsen, Jomfruen, Skorpionen, Stenbukken og Fiskene.