1. hus

1. hus

1. hus starter med Ascendanten (Asc), og er ligesom Asc det udtryk vi har ud ad til. Det er vores måde at møde verdenen og andre mennesker på. Så udseende, udstråling, facon, bevægelsesmønster og stil ser vi beskrevet i 1. hus. 1. hus er således sådanne som andre oplever en når det er det første møde, eller de ikke kender de mere personlige sider af en.

1. hus fortæller også om fysik og krop. Hvordan er du bygget og hvordan bruger du dit legeme. Dygtige astrologer skal bare se på en person for at kunne give et kvalificeret bud på hvilken Ascendant personen har, og det er fordi de kigger på de fysiske kendetræk, samt tøj, stil og udstråling.

Vi ser også vores evne til at knytte relationer til andre mennesker i 1. hus. Hvor modtagelig og påvirkelig er man? I hvor høj grad er man en ener eller en samspiller? Planeter placeret i 1. hus er typisk meget synlige i udstrålingen og den måde personen begår sig på, og den eller de spiller også en væsentlig rolle i personen evne til at knytte bånd til andre.

I urhoroskopet har 1. hus hjemme i Vædderen hvor Mars er hersker.