5. hus

5. hus

5. hus er kendetegnet ved at være det kreative område i horoskopet. Her er det, at vi giver os selv lov til at gøre det vi har lyst til. 5. hus er vores hobbies og interesser, vores frirum, hvor vi kan gøre lige nøjagtig det vi gerne vil og som ikke er bestemt af andre.

Dog er 5. hus også vores børn, så helt ansvarsfrie er vi ikke i det hus. Men selvom der er pligter forbundet med børn, så er der også megen glæde og energi. 5. hus er det som vi i livet giver næring til. Der hvor vi hver i sær har et personligt udtryk for det menneske vi er.

Vi leger og flirter i 5. hus. Vi er i nuet og giver slip på bekymringerne. 5. hus handler om at opleve livet og mærke dets glæde og rigdom. Den afprøvende og legende seksualitet er også i 5. hus, hvor den til tider jo også får et udbytte i form af et barn der kommer til verden.

Kunstnere og kreative mennesker har typisk et meget aktivt 5. hus. De er mennesker som følger deres stemninger og kan glemme alt om forpligtelser og ansvar. De kan være som børn der ikke rigtig bliver voksne. Disse mennesker kan være utroligt produktive, fordi de netop er fokuseret og fortabt i det de arbejder på lige her og nu.

I urhoroskopet har 5. hus hjemme i Løven hvor Solen hersker.