5 råd til bedre søvn om natten

Annoncørbetalt indhold

Din søvn er ufatteligt vigtig, hvis du gerne vil have et godt helbred.

Alligevel er der flere og flere danskere, som sover dårligt om natten, hvilket i længden kan være særdeles skadeligt.

For mange hænger søvnproblemer sammen med stress, men samtidig gør manglende søvn også stress til et større problem.

Hvis du vil undgå stress, har du behov for at sove godt om natten. Herunder kan du læse de frem bedste rå til bedre nattesøvn.

Læs en bog og slap af før sengetid

Det er en god idé at forberede din krop på at skulle sove. Derfor bør du sørge for at slappe af inden sengetid, så du når både at falde til ro psykisk og fysisk.

Hvis du har svært ved at falde til ro, kan du overveje at læse en bog inden sengetid. I princippet kan du dog vælge alle rolige aktiviteter, selvom det er bedst, hvis du ikke bruger tiden foran en tændt skærm. Lyset forstyrrer din krops søvnhormoner, hvilket påvirker din nattesøvn.

Fjern tv’et fra soveværelset

Det kan påvirke din søvn negativt, hvis du bruger dit soveværelse i løbet af dagen, og her er et fjernsyn i soveværelset ofte en stor synder. Det mest ideelle er at tilbringe din aften i stuen og først gå ind i soveværelset, når du bliver træt.

Luft ud hver aften

Luftkvaliteten i dit soveværelse er ufattelig vigtig, hvis du vil sove godt om natten. Det absolut vigtigste er at sørge for, at der er masser af ilt i rummet. Gør det derfor til en at lufte ud i dit soveværelse hver aften. Du kan for eksempel åbne vinduet i dit soveværelse, når der er en time til sengetid.

Hvis du har lyst, kan du lade vinduet stå på klem hele natten. Du skal bare sørge for, at du ikke bliver for kold, når du ligger under dynen. Selv om vinteren kan du have godt af den friske luft.

Vælg den rette type seng

Mange har en tendens til at vælge en blød seng, men faktisk er det i de fleste tilfælde bedre at gå efter en mere fast boxmadras, som støtter din krop bedre. I længden vil dette være bedre for din ryg, hvilket blot er én af grundene til at gå efter en fast madras.

Hvis du ikke har råd til at udskifte din boxmadras, kan du overveje bare at udskifte din topmadras til en nyere og bedre model. Der er mange gode topmadrasser på det danske marked, og de kan forbedre din søvnkvalitet betragteligt.

Skab en stabil døgnrytme

Din krop sætter pris på rutiner, og derfor er det en god idé at skabe en stabil døgnrytme. Du behøver ikke gå i seng og stå op på præcist de samme tidspunkter, men det er en god idé at have nogenlunde stabile vaner. Dette betyder blandt andet også, at du bør undgå at vende op og ned på din døgnrytme i weekenden.