Emballage og miljøet i 2022 – værd at vide

Der var engang, hvor man troede, at plastikemballage ville være bedre for miljøet. Tanken var, at man med plastisk ikke behøves fælde træerne i skoven for at kunne producere emballagen. I dag er man dog blevet klogere. Derfor har det også vist sig, at det modsatte er tilfældet. Det er bedre med emballage af træ for miljøet.

Derfor er træ det bedste materiale, når det kommer til bæredygtighed

Når du gerne vil købe emballage, er træ det bedste materiale. Det skyldes først og fremmest, at produktionen af træ er CO2-neutral. Det skyldes, at træ optager ligeså meget CO2 som det afgiver. Derfor forurener træer altså ikke.

Selv når træ derfor bliver anvendt som emballage, afgiver det ikke mere CO2 end det ville have gjort på en skovbund, mens det rådnede. Derudover er det også let at genplante træer, så man kan opretholde produktionen fremadrettet.

Hvis du leder efter noget godt emballage af træ, kan du med fordel besøge https://albeemballage.dk/.

Anvend gerne genbrugstræ, hvis du vil have en mere bæredygtig løsning

Hvis du gerne vil skåne miljøet mest muligt, når du skal bruge emballage, kan du også vælge at bruge genbrugstræ. Det er træ, som der tidligere har været anvendt som eksempelvis emballage eller lignende. På den måde sørger du for, at der ikke bliver høstet yderligere træer til dit brug af emballage.

Hvis du gerne vil have genbrugsemballage, kan du købe din emballage hos daniaemballage.dk.

Vælg også blandt andre genbrugsmaterialer, når du skal købe emballage

Det er dog ikke kun træ, der kan genanvendes som emballage. Det kan mange andre materialer også. Derfor kan du også finde emballage, der er fremstillet af eksempelvis genbrugsplast.

Det kan måske være, at du træ ikke egner sig så godt til den type produkt, du gerne vil afsende. Eller det kan være, at du har brug for noget emballage, der er mere vandtæt. I så fald kan det være en god idé med andre genanvendelige materialer.

Hvilken emballage kan jeg vælge imellem?

Selvom du gerne vil træffe et miljøvenligt valg, når det kommer til emballage, kan du stadig få alle de velkendte produkter. Blandt andet kan du vælge mellem:

  • Papkasser
  • Træuld
  • Tape
  • Sizzlepak
  • Kuverter
  • Containerkasser

Samt meget mere. Derfor skal du bestemt ikke frygte, at du får et mindre produktudvalg, hvis du gerne vil skifte til en mere bæredygtig løsning.

Engangsbrug er en af de største miljøsyndere

Der er naturligvis flere områder, hvor der skal optimeres, hvis den grønne omstilling skal lykkes. Et af disse områder er det store forbrug af engangsprodukter.

Når du derfor vælger at købe genanvendelig emballage, er du med til at nedsætte forbruget af engangsprodukter.

Problemet med engangsbrug er, at produkterne – i dette tilfælde emballagen – ofte bliver smidt ud efter brug. Derfor skal der både anvendes ressourcer til at destruere selve produktet, ligesom der skal anvendes ressourcer til at producere et nyt.

Derfor er det altid en god idé at indtænke genanvendelighed med alle produkter. Her er emballage bestemt ingen undtagelse. Der anvendes nemlig tonsvis af emballage dagligt verden over. Derfor er det et rigtigt godt sted at sætte ind med en mere bæredygtig løsning.