Annonce

Guide: Sådan renser du dine makeup børster

Det er vigtigt at holde dine makeupbørster rene, ikke kun af hygiejnemæssige årsager, men også fordi beskidte børster får din makeup til at se dårligt ud. Der er mange, der glemmer at rense deres makeup børster, og det kan ses. Særligt huden kan tage skade, fordi det kan føre til urenheder og tilstoppet porer. Her er en guide til, hvordan du rengør dine makeupbørster på en effektiv måde. Læs med her nedenfor!

Køb det rigtige sæbe

Det er ikke alle sæber, der er lige gode, og du skal sikre dig, at du køber den rigtige slags sæbe til at rense dine makeup børster. Kig efter en sæbe, der er specielt designet til rengøring af pensler, som Mac Brush Cleaner. Dette vil hjælpe med at sikre, at dine børster bliver ordentligt rengjort og ikke bliver beskadiget i processen. Ellers kan du også fint bruge almindeligt showergel – så længe det er skånsomt og ikke fyld med parfume. 

Gør børsten våd

Når du har fået fat i det rigtige sæbe, så skal du i gang med at gøre dine makeup børster våde. Start med at fugte din børste med varmt vand. Vandet må ikke være for varmt, da det kan beskadige børstehårene. Kør den bare under vandhanen, og ryst derefter overskydende vand af. Brug sæben til at få arbejdet alt det overskydende makeup rester ud. Vær forsigtig og ikke alt for voldsom, når du gør dette. Ellers kan du komme til at bløde limen i dine makeup børster op, og så falder hårene ud. 

Skyl og gentag

Når du har arbejdet sæben ind i børsterne, er det tid til at skylle. Sørg for at skylle al sæben helt af, så de føles dejlig rene, og du ikke kan se sæberester i hårene. Når du har skyllet al sæben af, skal du ryste alle det overskydende vand ud, og sæt dine børster til side til lufttørring. Du bør rengøre dine makeupbørster mindst 2 gange om måneden, men hvis du bruger dem ofte, skal du måske gøre det oftere. Det er bedre at være på den sikre side, når det kommer til din hud!

Skriv en kommentar