Jomfruer skal undgå fed mad og spise mange grøntsager i stedet

Annoncørbetalt indhold

Er du født i Jomfruens tegn? Så skal du helst undgå fed mad og i stedet sørge for at spise frugt og grønt. Find ud af hvordan du nemmest får spist en masse frugter og grøntsager i denne artikel.

Hvis du er født i Jomfruens tegn, så er stress, angst og nervøsitet nogle af de værste faktorer, da Jomfruer kan bekymre sig så meget, at de bliver syge af det. Hvis der går noget galt, så ender det ofte ud i, at Jomfruen får problemer med enten tarmsystemet eller fordøjelsen. Hvis du er Jomfru som stjernetegn, så er du nok allerede klar over, at du oftere får problemer med maven end andre.

Jomfruer lider nemlig ofte af alt lige fra problemer med leveren til problemer med tarmen og fordøjelsen. Dette ender ud i, at de fleste Jomfruer ofte bekymrer sig om deres sundhed, velvære og helbred.

Disse problemer med maven og fordøjelsen betyder, at hvis du er født i Jomfruens tegn, så skal du også være opmærksom på, hvad du indtager. Du skal sørge for at have nogle gode kostvaner, så du får alle de vitaminer og mineraler, som du har brug for.

Det vil sige, at du helst skal undgå at spise for meget usund og fedtholdigt mad. Jomfruer skal i stedet spise en masse frugter og grøntsager med næringsstoffer såsom vitaminer og mineraler, da disse er gode for både mave, tarm og fordøjelsessystem.

Udover at have nogle gode kostvaner, så er det også fordelagtigt, hvis Jomfruer husker at være aktive. Det behøver ikke at være hård motion, men en gåtur eller cykeltur i den friske luft vil ikke kun hjælpe immunforsvaret, men det vil også hjælpe Jomfruer med at tænke på noget andet end deres helbred og sundhed.

Er du interesseret i at læse mere om stjernetegnet Jomfruen, når det kommer til sundhed, så skal du blot klikke ind her.

Som Jomfru kan det virke uoverskueligt at fokusere på at spise en masse frugt og grønt, men det behøver det ikke at være. Vi har fundet nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at få en masse frugt og grønt nemt og hurtigt.

Få nemt og hurtigt masser af frugt og grønt

Det er godt for kroppen at få en masse frugt og grønt. Det er ikke mindst sundhedsfremkaldende, men det er også en hjælp til en velafbalanceret diæt. Kroppen har nemlig brug for næringsstoffer i form af vitaminer, mineraler og antioxidanter, hvilket du kan få fra frugter og grøntsager.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du spiser 600 gram frugt og grønt om dagen – hvilket også bliver kaldt for 6 stykker om dagen. 300 af de 600 gram skal helst være grøntsager, da disse er ekstra gode for dit generelle helbred.

Frugter og grøntsager er derfor en vigtig del af en sund og balanceret kost, men det kan være svært at få tilstrækkeligt mange af dem. Hvis du har svært ved at spise 600 gram frugt og grønt om dagen, så findes der en god løsning. Det kan være en rigtig god idé at juice både frugter og grøntsager, da dette ikke mindst er en hurtig, men også nem måde at indtage en masse frugt og grønt på.

Sådan får du mere frugt og grønt i din daglige kost

Det kan være uoverskueligt at få den anbefalede mængde af frugter og grøntsager hver eneste dag. For nogle kan det også være svært at tilberede frugt og grønt hele tiden, hvor andre overhovedet ikke kan lide særlig mange frugter og grøntsager.

At bruge frugter og grøntsager til at lave din egen friskpressede juice er en nem og hurtig måde, hvorpå du kan tilsætte flere af de grønne sager til din daglige kost. Ved blot at lave et enkelt glas med juice, så får du en masse af alle de gode vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter.

Derudover giver din egen friskpressede juice dig også muligheden for selv at kontrollere, hvad der kommer i juicen. Hvor færdiglavede juicer fra supermarkedet ofte er fyldt med en masse sukker, så kan du selv styre sukkerindholdet, hvis du selv juicer. Ved at fylde maven med frugter og grøntsager bliver det også nemmere at holde sig fra al den fede mad, som ingen af os har godt af, da du ikke længere vil føle dig lige så sulten efter fed mad.

Nogle kan ikke lide at juice, fordi de har hørt, at alle vitaminer og mineraler forsvinder fra frugter og grøntsager ved at presse dem. Men det er rent faktisk en myte. Jens Rikardt Andersen, en forsker i næringsstoffer, forklarer, at du sagtens kan få alle mineraler og vitaminer med fra frugter og grøntsager, hvis du juicer dem.

Dog forklarer han, at det er vigtigt, at du gør brug af både den vandige del og selve kødet, da dette giver dig alle fordelene. Hvis du sorterer alt frugtkødet væk, så vil du miste en masse fordele i form af mineraler og vitaminer.

Andre forskere anbefaler også, at du spiser lidt af det hele, når det kommer til frugt og grønt. Det betyder, at du både skal spise hele frugter og grøntsager, men at du også sagtens kan juice en del af dine portioner. Dette giver den største chance for, at du får alle de næringsstoffer, som din krop har brug for.

Vil du læse mere om vitaminer og mineraler i frugter og grøntsager, der bliver lavet til juice, så klik ind her.

Hvad kan jeg juice af frugter og grøntsager?

Hvis du skal i gang med at juice, så skal du på udkig efter opskrifter, der passer til de frugter og grøntsager, som du godt kan lide. Men måske ved du slet ikke, hvordan du kommer i gang med at juice, da du ikke rigtig ved, hvad for nogle ingredienser, der er gode at bruge.

Du kan eksempelvis bruge følgende frugter og grøntsager:

 • Æbler
 • Bananer
 • Rødbeder
 • Spinat
 • Kål
 • Hindbær
 • Blåbær
 • Brombær
 • Gulerødder
 • Selleri
 • Broccoli
 • Grapefrugt
 • Lime
 • Kiwi
 • Appelsiner
 • Pærer
 • Ananas
 • Jordbær

Hvad er forskellen på en slow juicer og en traditionel juicer?

Med en juicer i køkkenet kan det blive meget nemmere at leve sundere. Put dine favoritfrugter og grøntsager i juiceren, tryk på start; så er der serveret en nærende og lækker friskpresset juice.

Der er mulighed for at være kreativ og lave et væld af forskellige juiceopskrifter med en juicer. Men måske har du både hørt om en slow juicer og en traditionel juicer og undrer dig over, hvad forskellen er? I denne korte guide finder du svaret.

Slow juicer

Med en slow juicer bliver frugter og grøntsager kværnet gennem ’en snegl’. Den kan derfor udvinde mere juice end en traditionel juicer. Frugt- og grøntsagssaften bliver langsomt presset ud med mellem 40 til 90 omdrejninger i minuttet. Saften vil herefter dryppe gennem et filter eller en si. Den friskpressede juice vil blive skånsomt tilberedt med en klar konsistens uden særlig meget skum.

En slow juicer er kendt for bedst at egne sig til bløde frugter, urter og bladgrøntsager, da den ikke er særlig velegnet til alt for hårde frugter og grøntsager.

Er du interesseret i at kigge på nogle af de bedste slow juicere på markedet, så kan du læse Forbrugsguidens test her.

Traditionelle juicere

En traditionel juicer bliver også kaldt for en traditionel saftpresser. Sådan en maskine udvinder selve juicen ved at slynge frugter og grøntsager gennem en fin rasper. Dette sker med en meget høj hastighed på mellem 10.000 til 20.000 omdrejninger i minuttet.

Frugt- og grøntsagssaften bliver centrifugeret nogenlunde på samme måde som en vaskemaskine centrifugerer vand ud af tøj. En traditionel juicer er velegnet til alle former for frugter og grøntsager.

Er du interesseret i at kigge på nogle af de bedste traditionelle juicere på markedet, så kan du blive klogere her.

Der er store forskelle, når det kommer til en slow juicer og en traditionel juicer, da de udvinder frugt- og grøntsagssaften på to vidt forskellige måder.

En slow juicer er langsommere til at presse juice end en traditionel juicer, der er en del hurtigere. Dette betyder, at en traditionel juicer lavere juice med et højere iltindhold, hvilket nedsætter holdbarheden i forhold til, hvis du laver juice med en slow juicer. Derudover er prisen for en slow juicer som regel højere, end hvis du investerer i en traditionel juicer.