Kinesisk astrologi

Kinesisk astrologi

Kinesisk Astrologi - de 12 dyretegnIndenfor kinesisk astrologi opererer man også med 12 tegn, ligesom vi kender det fra de 12 stjernetegn, men tegnene har en anden betydning og periode, end de stjernetegn vi kender.

De 12 kinesiske tegn er også dyretegn og der er en kinesisk legende, der forklarer hvordan de blev til.

Dyretegn i kinesisk astrologi

Jadekejseren besluttede for mange hundrede år side, at dyr skulle bruges som symboler til kalendere og at de første 12 dyr, der ankom til paladset, ville blive udvalgt.

Legenden fortæller, at katten og rotten var gode venner og aftalte at de ville møde op sammen. Rotten lovede at vække den søvnige kat, så de kunne være ved paladset tidligt.

Den næste dag vågnede rotten så fuld af glæde over det forestående, at han glemte at vække sin ven katten. Rotten drog afsted og undervejs mødet han tigeren, oksen, hesten og andre dyr, der løb meget hurtigere end han selv.  For at nå frem i tide, indgik rotten en aftale med oksen. Oksen skulle bære ham og i stedet skulle rotten synge for oksen.

Endelig ankom de – rotten og oksen som de første. Oksen var lykkelig, og han var sikker på, at han ville være det første dyretegn, der blev valgt. Men den godtroende okse vidste ikke, at rotten allerede var løbet i forvejen. Rotten blev dermed det første lykkedyr i det kinesiske stjernetegnshjul. Katten nåede aldrig frem i tide, og derfor er katten og rotten for evigt fjender.

De tolv dyretegn er:

  • Rotte
  • Okse
  • Tiger
  • Kanin
  • Drage
  • Slange
  • Hest
  • Får
  • Abe
  • Hane
  • Hund
  • Gris

 

Hvert tegn løber over en periode på et år og tegn-rækken begynder derfor igen hvert 12. år. Tegnene er baserede på hvert dyrs karaktertræk og vaner, og man drager altså paralleller mellem de personer, der er født i et bestemt dyrs tegn, og de karaktertræk mennesket deler med dyret.

Dyretegnene, der stammer fra Han-dynastiet fra omkring 200 år f. Kr., blev skabt for at tælle de 12 år, der er vigtige i det kinesiske kalendersystem.

 

De 12 tegn kommer fra astrologien: der er 12 stjernetegn, forløbet af de 12 tegn er 12 år, et år har 12 måneder, en dag har 12 tidsperioder, kaldet shi chen. Der er 12 fuldmåner i løbet af et år.

Hvordan bruges kinesisk astrologi?

Den kinesiske astrologi bruges på sammen måde, som de stjernetegn vi kender i den vestlige verden. Dyretegnene bruges til at lære sig selv bedre at kende, og ikke mindst til at lære andres personligheder at kende. På den måde er det nemmere at forstå andre menneskers opførsel og vaner.

Ikke blot kinesere, men asiatere som helhed, benytter sig af tegnene til at gøre sig bekendt med deres svage sider og udvikle deres styrker. Det er helt almindeligt, at anerkende de karaktertræk, der hører til det dyretegn, som man er født i. Ifølge den kinesiske astrologi er det fundamentet for hele din natur.

Filosofien er, at når man anerkender sine svagheder og styrker, så bliver livet meget lettere at leve, for du vil så lettere være i stand til at forme livet ud fra dine kvaliteter, snarere end at sætte for store forventninger op.

Asiatere benytter astrologien i langt højere grad end folk i den vestlige verden gør. Det er helt almindeligt at holde øje med, om de store ting, man ønsker at gøre i livet, nu også bliver gjort på det rette tidspunkt.

Langt de fleste asiatere checker deres tegn og tegnene for de mennesker, der omgiver dem, for at se om året de planlægger at holde f.eks. bryllup i, nu også er et lykkeår for deres tegn. Hvis ikke, bliver brylluppet rykket.

Relaterede artikler

På horoskoper.net har vi gjort en dyd ud af, at beskrive de forskellige former for astrologi der findes i forskellige kulturer. Således kan du også læse vores artikler om indisk astrologi samt mayaernes astrologiske tolkninger. Vi skal nok sørge for løbende at lægge mere spændende indhold ud til dig.