Seng og god søvn går hånd i hånd

Er der noget som at vågne frisk og veludhvilet? Det kan føles, som om man kan klare hvad som helst, når bare man har fået en god nats søvn. Men det er måske også for mange noget, der hører sjældenhederne til. For mellem dagens mange gøremål og vækkeurets faste tid er der ikke altid plads til at sove nok. Når det er sagt, så er tiden i sengen ikke det eneste, der kan gøre dig mere frisk og veludhvilet. For måske er det faktisk lige så vigtigt at se på selve sengen.

Vælg en komfortabel seng

Det allervigtigste, som du skal gå efter, er, at din seng er komfortabel. Det kan måske lyde som lidt af en luksus at ligge i en blød seng. Derfor er det også nemt at tænke, at det er noget, du kan leve uden. Men en komfortabel seng handler om meget mere end blødhed.

Du skal selvfølgelig finde ud af, hvor blød sengen skal være. Men for nogle mennesker er det faktisk vigtigere med en hård seng. Derfor er dette noget, du kan overveje.

Den bedste seng er ikke bare én, du føler dig tilpas i. Det er også én, der støtter din krop. De to ting går heldigvis oftest hånd i hånd. Men grunden til at din seng skal være komfortabel, er altså, at den skal støtte hver del af din krop – både så den kan restituere ordentligt, og så du undgår at ligge forkert og få smerter eller andre problemer.

Når du skal vælge din seng, så kan du blandt andet gå efter en seng med flere komfortzoner. Disse er nemlig skabt til at give forskellige dele af din krop den rigtige støtte. Ofte har en seng 5 eller 7 komfortzoner.

Få plads nok i sengen

Hvis du skal sove godt i din seng, så er det vigtigt, at der er plads nok i den. Derfor skal du altså også finde den størrelse, der passer dig.

Du skal blandt andet tage højde for, hvor høj du selv er. Hvis du dernæst har en partner, så er det vigtigt, at du også tage denne in mente. Der skal være plads til jer begge to.

En 180×210 seng vil være et godt valg til to personer – Og særligt hvis den ene er lidt lang. Derfor er det også en meget almindelig sengestørrelse. Her får I både god plads til at ligge side om side og god plads i længden.

Det kan I øvrigt være en god idé at tænke over, hvad I har behov for i løbet af året. For om vinteren er det måske fint at ligge i ske for at holde varmen. Når I derimod når til sommer, så er det måske vigtigere at komme så langt fra den andens kropsvarme som muligt. Og derfor kan lidt ekstra plads i sengen altså betyde meget.

Find den perfekte madras

Hvis du vil gå mere i detaljen med, hvordan du får den bedste seng, så kan det være en god idé at tænke lidt ekstra over, hvilken madras du vælger. En god seng vil som regel bestå af flere lag af madrasser. Hver kan have nogle forskellige funktioner.

Når det kommer til støtten, så spiller den nederste og som regel den tykkest madras faktisk den største rolle. Derfor er denne også vigtig at vælge med omhu.

De mest almindelige typer madrasser er:

  • Springmadras
  • Skummadras
  • Og boksmadras

Disse er faktisk ikke nødvendigvis så bløde, men de skal selvfølgelig være føjelige i forhold til din krop. Det er typisk i denne madras, du vil have mulighed for at få flere komfortzoner.

Læg en blød topmadras foroven

Oven på hovedmadrassen vil du så lægge en god topmadras. Modsat den nedre madras så vil din topmadras ofte være ganske blød. Her er det dog vigtigt at gå efter det, som du bedst kan lide.

Men topmadrassen er det øverste lag på din seng. Derfor er det også det lag, der vil være i direkte kontakt med din krop. Den vil ikke give den samme grundlæggende støtte af kroppen som den nedre madras. Til gengæld vil den gøre sengen behagelig at ligge på.

Husk også det gode sengetøj og tilbehør

Sengen tjener altså et vigtigt formål, når du skal sove godt. Derfor er det en af de mest åbenlyse ting, som du kan forbedre, hvis du vil sove bedre.

Udover sengen så vil godt sengetøj dog også være en stor hjælp.

Du vil blandt andet også kunne få stor glæde af en god hovedpude. Ligesom selve sengen så vil din hovedpude nemlig også kunne give dig den perfekte støtte; bare til hovedet. Og det vil med garanti sikre en bedre søvn.

Dertil kan en god og åndbar dyne også betyde meget. Sådan kan din krop nemlig ånde og køle ned, når du sover.

Skriv en kommentar