10. hus

10. hus

Dette er et af de vigtige huse i horoskopet. I 10. hus, som starter med MC, ser vi, hvad det er vi stræber efter her i livet. Det er vores målsætning og det vi ønsker at opnå. Det er den råde tråd og det tema der går igen og igen som livet folder sig ud.

Modsat 4. hus der er vores rødder og det vi kommer fra, så er 10. hus det vi søger efter. Det bliver ofte til vores karriere og det vi ønsker at opnå i vores arbejdsliv. Ved at se på tegnet, som 10. hus står i, kan man beskrive, hvad det er for et job og arbejdsliv personen har. Søger man et job der handler om omsorg, kommunikation, økonomi, mad osv. Derudover kan man også se hvilke ambitioner og hvilket drive personen har.

Vores karriere varer som ofte ikke ved hele livet, så 10. hus er mere end blot vores arbejdsliv. Det er også det, som vi føler os kaldet imod, og det der giver vores liv en opfyldelse. Altså i bund og grund meningen med vores liv.

Autoriteter så som vores fader, chefer og andre ses også i 10. hus. I vores moderne tider kan autoriteten i barndomshjemmet også sagtens være moderen, så i dag siger man ofte at det er den dominerende forældre man ser her. Vi kan også se vores egen evne til at tage styring og ledelse og den status vi evner at opnå. Er vi vores egen chef, eller lader vi autoriteter udefra bestemme vores retning?

I urhoroskopet har 10. hus hjemme i Stenbukken hvor Saturn hersker