12. hus

12. hus

12. hus er ligesom 8. hus også et af de skjulte huse i horoskopet. Alt hvad der sker her er bag overfladen og skjult for andre. 12. hus er vores indre verden, der hvor vi er alene med os selv.

Mange oplever at planeter i 12. hus er svære at få kontakt til og få sat i spil. Nogle kan endda gå igennem livet, uden nogensinde at komme i kontakt med de områder af livet som dette hus repræsenterer.

12. hus er vores dybere bevidsthed. Det er det indre liv, som kan være svært at få sat ord og konkrete billeder på. Her handler det om følelser og stemninger. 12. hus er der, hvor vi gemmer minder og indtryk som vi ikke nødvendigvis kan håndtere. Det er vores emotionelle bagage fra hele livet.

Folk der går aktivt ind i dette livsområde er typisk optaget af emner såsom meditation, mindfulness, yoga, Qigong, fantasirejser og andre spirituelle emner. Det er her vi finder vores tro, når den ikke er defineret udefra af andre. Det er vores helt personlige rum, hvor vi ikke rigtig kan invitere andre indenfor.

12. hus står modsat det praktiske og hverdagsbetonede 6. hus. I 12. hus er vi væk fra det overfladiske og ydre. Her glemmer vi at spise og tage hånd om de basale behov, for vi fordybet i en anden verden, hvor de fysiske rammer og behov ikke regerer.

I urhoroskopet har 12. hus hjemme i Fiskene hvor Neptun er hersker.