9. hus

9. hus

Rejser og længere uddannelser sker i 9. hus. Dette hus handler i høj grad om, hvordan vi skuer ud i verdenen, og det ikke kun i vores nære miljø, men helt ud i horisonten.

9. hus viser hvordan vi rejser. Er det i små eller store sko. Er vi eventyrer der vil helt ud til de fjerne kroge, eller vil vi hellere blive hjemme og rejse via f.eks. bøger eller film.

Rejserne i vores liv er også, hvordan vi udvikler os og dermed, hvordan vi uddanner os. De længere uddannelser ses her, i modsætning til grundskolen som vi ser i 3. hus. Hvordan går vi til det, at tilegne os viden på det mere komplekse og specialiserede niveau?

Religion i form af de mere etablerede religioner, ses også her. Hvordan tror vi, og hvordan har vi det med tanken om en skabende kraft i livet? Hvordan søger vi at finde mening med vores tilværelse? Og det er ikke kun religion, også filosofi og etik ser vi her. Alle disse større spørgsmål er indeholdt i 9. hus. Folk med mange planeter og aktivitet i 9. hus er generelt meget interesseret i at søge svar og mere viden, de kan ofte betegnes som evighedsstuderende.

I urhoroskopet har 9. hus hjemme i Skytten hvor Jupiter hersker.