Elementer

Elementer

De fire elementer, Ild, Jord, Luft og Vand har været kendt og brugt helt tilbage fra det antikke Grækenland. De dukker op i mange forskellige sammenhænge i forskellige kulturer verden over, og er også blevet integreret i astrologien.

Hvert element beskriver en orientering og facon og på den måde en foretrukken adfærd. Altså hvordan er man på det mere overordnede plan.

I ild er man dynamisk og passioneret, i Jord er man praktisk og realistisk, i Luft er man iderig og mentalt orienteret og I Vand er man fornemmende og intuitiv.

Ild tegnene er: Vædderen, Løven og Skytten

Jord tegnene er: Tyren, Jomfruen og Stenbukken

Luft tegnene er: Tvillingerne, Vægten og Vandbæreren

Vand tegnene er: Krebsen, Skorpionen og Fiskene

Her kan du læse mere om Ild, Jord, Luft og Vand.

 

Tolkningen af elementerne

Når et horoskop tolkes i forhold til de fire elementer, så tælles det hvor mange planeter man har i hvert element, hvilket sammen med de andre bestanddele af temperamentet giver en profil af horoskopindehaveren.

Mange mennesker har alle fire elementer repræsenteret i deres horoskop, og er de nogenlunde i balance (altså lige mange planeter i hvert element), så rummer personen alle fire orienteringer. Den mere udprægede adfærd ser man hos folk, der har en overvægt i et eller to af elementerne, hvorfor der så også er et eller to elementer der kun er meget lidt eller slet ikke repræsenteret.

 

Et manglende element

Når et element ikke er repræsenteret og derved mangler, så er den orientering eller adfærd et område som personen enten slet ikke kender til, eller som de må arbejde for at kompensere for i deres liv. Hvis f.eks. Jord mangler i horoskopet, så er det en person der må være ekstra opmærksom på de praktiske aspekter af livet, for der vil være en tendens til, at man glemmer at få købt toiletpapir eller få betalt husleje, og at man har svært ved at overskue de praktiske opgaver i hverdagen og deres betydning. Denne person skal hele tiden arbejde på at få jordforbindelse og på den måde kompensere for det manglende element. Derfor kan et manglende element godt betyde at netop det element bliver et fokus område for personen. Ofte ser man også at folk der mangler et element vælger sig en partner i livet som netop rummer det de selv skal kompensere for, og på den måde opnås der en helhed og balance i forholdet.