Jord

Jord

I Jord handler det i bogstavelig forstand om jordforbindelse. Jord er stabilitet og forankring. Folk der har en dominans af Jord i deres horoskop er meget rolige og grundige i deres tilgang til livet.

Jord lægger vægt på fornuft og praktik. Der skal ikke handles overilet og impulsivt. Snarere tværtimod, der skal overvejes og mærkes efter før en handling bliver udført. Jord personer er oftest meget praktiske og dygtige til håndværk. De forstår sig på former og farver, og kan skabe ud fra naturens rå materialer.

I jord går man med livrem og seler. Der overvejes og tænkes grundigt før der træffes en beslutning. Når beslutningen så endelig er truffet, så står man ved den. Har man sagt A må man også sige B. Der er ingen grund til at tvivle eller fundere over ”hvad nu hvis”. Når noget er bestemt, så er det bestemt, og så går livet videre.

Disse mennesker er optaget af forsikringer. De har ofte lidt ekstra i køkkenskabene til dårlige tider, og de sørger for at tage forbehold for, hvad der kan ske uden for deres egen styring. De er konservative og holder fast i deres måde at gøre tingene på. De har ikke behov for eksperimenter og nye tiltag. Derimod gældes de over gamle traditioner og f.eks. traditionelle håndværksmæssige metoder eller gamle madopskrifter op egnsretter.

 

Tålmodighed i Jord

Tålmodighed er en dyd i Jord. Her er det tid og ro til at vente til det rette øjeblik. Udfordringen er, at nogle gange går der meget lang tid før det rette øjeblik synes at indtræffe sig, hvorfor andre kan se dem som urokkelige og stædige. Det er ikke fordi de ønsker at være ufleksible, men de kan bare ikke se nogen grund til at ændre mening eller gøre tingene anderledes end de hidtil har gjort.

Deres stædighed kan være en udfordring for folk omkring dem, men den kan også bruges konstruktiv i en lang række områder. Typisk er folk, der har meget jord i deres horoskop, involveret i bevarelse af traditioner og arv. Det er dem der husker historien og hvad der kom før. De er gode som vogtere af procedurer og kvalitet, for de trives fint med at gøre det samme igen og igen.

Der er en høj grad af æstetisk sans i Jord. Der sættes stor pris på naturlighed, kvalitet og oprindelse. Der lægges vægt på godt og holdbart design og der brydes ikke om ting der er købt billigt og uden klasse. Der bruges således ikke penge unødvendigt og impulskøb finder stort set ikke sted. Nogle vil kalde det nærighed, andre vil bare sige påholdende.

 

Loyalitet

Jord mennesker kan holde til lidt af hvert, i og med de ikke lader sig så let påvirke. Det betyder ikke, at de ikke er sensitive og fornemmende, men at de ikke lader sig rokke af ydre impulser. Dermed er de meget loyale, og har du dem først som ven eller kæreste, så holder de ved og står dig bi. De følger dig langt i livet, når bare du ikke præsenterer dem for alt for mange forandringer, for dem skyr de. De skal behandles med respekt og forståelse for deres behov, og gør man ikke det, så kommer der en dag, hvor de siger fra, og når det først er sket, så er der ingen vej tilbage.

Jord er det element der giver grobunden med næring fra Luft og Vand. Alt liv opstår i jorden, hvor næringsstoffer og frø kan gemme sig i mange, mange år. Jord har tålmodigheden til at vente til de rette livsvilkår opstår og så gives der slip på frøet, så det kan vokse. Jord mennesker står aldrig forrest eller gør noget stort væsen af dem selv, men bag overfladen kender de godt deres eget værd, og man gør klogt i at give dem deres velfortjente anerkendelse.

Jord tegnene er Tyren, Jomfruen og Stenbukken.